Представяне на проекта 3D Printing: Разпалване на иновациите в образованието!

С удоволствие ви представяме проекта „3D принтиране“ – инициатива, реализирана от консорциум от четири европейски организации: Euroface Consulting, Innovation Frontiers, Национален учебен център и Solski Center Velenje.

Този новаторски проект има за цел да подобри техническите умения и дигиталните компетентности на учениците от професионалното образование и обучение чрез прилагане на иновативни подходи за обучение чрез използване на 3D принтиране в образователния процес. В днешния цифров и технологичен свят 3D принтерите представляват авангарда на съвременните технологии.

Въз основа на задълбочени проучвания установихме, че училищата използват 3D принтери предимно за отпечатване на готови 3D модели. Ние смятаме, че е от съществено значение да се разгърне пълният потенциал на 3D принтерите и да се даде възможност на училищата за професионално образование и обучение да разработват свои собствени 3D модели. Чрез възприемането на този иновативен подход към обучението техническата компетентност на учениците ще съответства на технологичните тенденции и нуждите на пазара на труда.

В този проект се стремим да насърчим създаването на нови 3D проекти, като същевременно повишим осведомеността и разбирането на учениците за общите ценности, споделяни в Европейския съюз. Учениците са изправени пред вълнуващо предизвикателство: да разработят 3D модел, базиран на темата за културното и занаятчийското наследство на ЕС.

Присъединете се към нас в това вълнуващо пътешествие, докато правим революция в образованието, вдъхновяваме творчеството и даваме възможност на следващото поколение новатори!

 

 

 

Regenerate response