dBias навлиза в критична фаза

Нашият проект dBias се опитва да валидира модел,  основан на заснети реалистични ситуации на взаимодействие между учители и обучавани, чрез които се идентифицира наличието и сравнителната устойчивост на редица когнитивни нагласи (байъси). Започнахме със списък от 200, който за целите на експеримента постепенно намалихме до 30-те байъса оценени като най-силно относими към образователния контекст.

Част от работата вече е свършена, като оставащите сценарии предстои да бъдат заснети през юли в Гент и Глазгоу. В същото време онлайн планформата, която ще контролира експеримента и ще събира данните, се разработва и тества.

Ако всичко се случва по план, би трябвало да стартираме платформата през септември и да събираме данни по време на цялата следваща академична/учебна година.

Дръжте под око следващите ни съобщения по темата и си спомнете да се свържете с нас, когато стартираме, в случай че желаете ваша група студенти да се включи в експеримента – така ще можете да разберете как и защо мислят и действат по определен начин. Да не забравяме възможността и сами да тествате себе си и да разберете как изглеждате като учители и какви когнитивни нагласи може да влияят върху практиката ви!