andy-stoycheff

Андрей Стойчев, MBA,
Директор

Образование и професионален опит

Анди е един от основателите на НУЦ. Има магистратура по бизнес администрация от Heriot-Watt University, Единбург, и следдипломна квалификация по педагогика от СУ "Св. Климент Охридски", София.

Работи по изследователски проекти и проекти, свързани с разработка и прилагане на иновации в образованието и обучението от 2003 година. Преподава Предприемачество и Стратегическо планиране в Колежа по мениджмънт "Адам Смит" в София. Директор е на Колежа. Работил е като бизнес анализатор, младши консултант, старши консултант и ръководител на екипи във фирми от областта на управленското консултиране.

Професионално предизвикателство

Когнитивна наука
%

В свободното време...

Пътешествия
%
Книги и чужди езици
%
DSC_0044

Гергана Пенчева,
Мениджър проекти

Образование и професионален опит

Гери е родена в Трявна. Завършва Национална Априловска гимназия в Габрово, в паралелка с български език, литература, рeторика и журналистика. От 2003 до 2014 година е социален работник в неправителствена организация.

От 2014 година е част от НУЦ, а заедно с това започва работа и в Колеж "Адам Смит". Участва в редица проучвания, свързани с оценка на компетентности на хора с увреждания, безработни млади хора и ранно напуснали училище, както и в създаването и разраработването на иновативни онлайн материали и платформа за обучение и обновяването на интерактивното учебно съдържание на платформата. Има опит в координирането на текущи задачи и спазване на срокове

Гери е екстроверт. Работи най-добре в екип. С удоволствие участва в дискусии и дебати. Обича да общува с различни хора, лесно „сваля“ бариери, говори много. Бързо „улавям“ чужди настроения и чувства. Обичам да чета, да слушам рок музика, да посещавам нови места, опитвам да се занимавам с доброволчество в свободното си време.

Професионално предизвикателство

Адаптирано обучение за хора с увреждания
%

В свободното време...

Доброволчески инициативи
%
Книги и рок музика
%
Откриване на нови места
%
teddy-dimitrova-150x150

Теодора Димитрова,
Мениджър проекти

Образование и професионален опит

Теди има магистърска степен по икономика от УНСС. Продължава образованието си като редовен докторант към катедра „Индустриален бизнес и предприемачество“ на същия университет. Изследванията и разработките, върху които се фокусира, са в сферата на маркетинга на услуги. По същото време работи като преподавател по маркетинг в НУЦ.

Професионалното развитие на Теди продължава с дългогодишен опит като маркетинг мениджър в частния бизнес. Практическият ѝ опит е свързан с проучване нагласите на пазара, изучаване на потребителското поведение, изготвяне на стратегии.

Теди участва в разбаботване и изпълнение на европейски проекти, свързани със стратегически партньорства в сферата на образованието и професионалното обучение. Като мениджър на проекти по програма Еразъм+ работи отлично в екип, участва в проучвания и изследвания, събиране и анализиране на данни, свързани с образование и обучение в България и в страни от Европейския съюз. Има ангажименти по планирането и контрола на проектни дейности.

Професионално предизвикателство

Маркетинг в социалните мрежи
%

В свободното време...

Книги
%
Тенис
%
Чужди езици
%
MilenaZvancharova-cutout

д-р Милена Колева-Звънчарова, Мениджър проекти

Образование и професионален опит

Милена има бакалавърски степени по история и етнология и по турска филология, и магистърска степен по европеистика от СУ "Св.Климент Охридски". Защитила е докторска степен по социология, антропология и науки за културата. Академичните ѝ интереси са в областта на валидирането на знания и умения в областта на културното наследство и управление на културното наследство. Има обширен професионален опит с редки архивни и ръкописни колекции и музейни експозиции. Милена преподава Културна антропология в Колеж "Адам Смит". От 2021 година Милена е контактно лице за България за Клъстер  2 (Култура, творчество и приобщаващо общество) на програмата "Хоризонт Европа".

Професионално предизвикателство

Културата на Балканите през XIX век
%
Езикът като отражение на ума
%

В свободното време...

Традиционни мъниста
%

Ключови членове на изследователския екип на НУЦ

DesiVelkova-cutout

д-р. Десимира Велкова

Yovka2

доц. д-р Йовка Банкова

avatar-f

доц. д-р Ирина Данаилова

avatar-m

Дончо Ковачев